Laden...
lock_open Inloggenkey_go Registreren


De geschiedenis van Banketbakkerij Plasman


Kwaliteit sinds 1909

In 1909 begint Frits Plasman, banketbakker en kok, aan de Frederik Hendriklaan 106 de banketbakkerij die nu nog steeds zijn naam draagt. De winkel is volledig in Jugendstil ingericht. “Het houtwerk is in vrolijke, lichte kleuren geschilderd en het salonnetje achterin de winkel lokt een zitje uit”. Hij legt met zijn “gebackjes welcke voldoen aan de modernschte eisen betreffende kwaliteit” de basis voor de succesvolle banketbakkerij die u nu nog steeds kent. Na het overlijden van de heer Plasman, neemt zijn bedrijfsleider de zaak over. Hij wordt opgevolgd door de heer Luken, wiens zoon in 1987 de zaak overnam.
 

De traditie wordt voortgezet

In 2001 geeft de heer Luken het stokje over aan Armand Vermeulen en Roderick van Batenburg, die samen de banketbakkerij verder uitbouwen tot een succesvol bedrijf. Plasman is dan al uitgeroepen tot ‘De Banketbakker van Nederland’ door de Vereniging van Luxe Banketbakkers. In 2006 treedt de banketbakkerij toe tot Heerlijk & Heerlijk, het gilde der betere banketbakkers. Het volgende hoogtepunt vind plaats in 2012, wanneer de banketbakkerij als 1 van 9 winkels in geheel Nederland en bovendien voor de tweede keer op rij maar liefst twee sterren in ontvangst mag nemen voor de landelijke verkiezing van Banketbakker met Ster. “Er is veel veranderd in de afgelopen 100 jaar,” zegt Armand Vermeulen, ”maar ook heel veel hetzelfde gebleven. Al onze producten worden nog steeds ambachtelijk bereid. We hebben nooit bezuinigd op grondstoffen. Ons product moet mooi en vooral ook lekker zijn.”